Groc

Groc

divendres, 22 de maig del 2020

Psicologia: La Fàbrica de les Preocupacions

Hi ha dies que estem més apagats, més nerviosos o més angoixats. Pot ser que alguna cosa ens preocupi?

"Tots tenim pensaments: és com una espècie de veu que pots escoltar dins del teu cap. En realitat, el pensament no calla mai, parla sense parar i ho jutja tot: sobre tu, sobre els altres, sobre la roba que portes, sobre el que menges, sobre les coses que fas bé però també sobre les coses que fas malament o que t'equivoques. En realitat, es fica en tot! Quan el pensament només es fixa en coses negatives, en pors, en dubtes és com una Fàbrica de Preocupacions."


Ja sabeu que les Preocupacions són com els tomàquets, com més els reguem, com més pensem en elles, més creixen! 

Una bona manera de evitar les preocupacions és fent Relaxació:


A més, recordeu:Tots portem molts dies tancats a casa, només sortint una estoneta i sense poder anar a l'escola. Precisament a l'escola, quan tenim un problema o alguna cosa ens preocupa, ho podeu parlar amb mi, el vostre tutor, o amb la Carme, la vostre psicòloga. A casa, podeu parlar amb el pare, la mare o els germans. També podem fer una altra cosa...


Davant qualsevol preocupació:

1. Escriu-la en un paper

2. Guarda-la dins un pot ben tancat (el pots decorar com vulguis si et ve de gust)

3. Espera una setmana i mira el paper:

- si ja no et procupa, llença'l.

- si encara et procupa, parla-ho amb els pares, els germans... A més, aquí teniu un material sobre el llibre "Qué puedo hacer cuando me preocupo demasiado" de Dawn Heubner (TEA Ediciones. 2008):
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada