Groc

Groc

dimarts, 31 de març del 2020

128 anys del Nen Déu

Malgrat que l'escola i tots els serveis de la Fundació  estan tancats per l'estat d'alarma, la Fundació Nen Déu està d'aniversari: acaba de complir 128 anys! Recordeu que la nostra escola no seria possible sense la nostra fundadora, Beata Mare Carme del Nen Jesús, ni sense les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors.

Una mica d'història....

La Fundació Nen Déu té el seu origen a finals de segle XIX, l'any 1892, a Barcelona, ​​creada gràcies a persones catòliques col·laboradores amb les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors:  la fundadora Beata Carmen González de l'Infant Jesús va portar a aquesta ciutat comunitats de les seves religioses per assistir a la infància necessitada.


Per tenir cura de la salut d'aquests nens ja acollits a la guarderia de barri del Raval, va iniciar, amb la benedicció de l'Bisbe Jaume Catalá i la col·laboració de senyores caritatives, l'anomenat llavors "Hospital del Nen Déu", la seu de el qual va passar successivament per tres domicilis fins que l'any 1923 va adquirir un immoble a la cruïlla dels carrers Mallorca i Dos de maig, on ha prestat els seus serveis fins a poder construir l'any 2008 un nou edifici més ampli i modern al Passeig Maragall amb Ronda del Guinardó, amb el seu Centre Educatiu Nen Déu per educar persones amb discapacitat i consultoris Mèdics amb totes les especialitats. Més endavant es creà el Taller Verge de l'Alegria per a la formació ocupacional dels usuaris  i la Residència Mare Carme per a aquells que ho necessiten. També es creà el Centre de Dia Sant Francesc d'Assís.


Aquí us deixo un dossier de treball per a que coneixeu més coses sobre la Fundació Nen Déu i la nostra escola. Podeu fer alguna activitat que us agradi a la vostra llibreta....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada