Groc

Groc

dilluns, 2 de desembre del 2019

Sortida a la Fundació Mapfre: "Tocar el color. La renovació del pastel"


Per estrenar el mes de Desembre, els "grocs", conjuntament amb els nostres companys "grisos" i "taronges" hem fet una sortida a la Fundació Mapfre, per a gaudir d'una visita-taller sobre l'exposició "Tocar el Color. La Renovació del Pastel".



Què és el pastel?

No, no és un pastís! La tècnica de pintura al pastel consisteix en la utilització d'unes barres de colors similars als guixos escolars, però que se'n diferencien perquè els pastel són pigments en pols, barrejats amb prou goma o resina per aglutinar-los. D'aquesta manera, s'aconsegueixen colors lluminosos, intensos i ben saturats.
És una tècnica de les anomenades seques, ja que, a diferència de la pintura a l'oli o l'aquarel·la, no s'utilitza cap líquid dissolvent i s'aplica directament sobre la superfície de treball. Com a suport, és comú utilitzar paper de bona qualitat.
És una tècnica còmoda, generalment ràpida i que permet realitzar correccions amb gran facilitat, raó per la qual és escollida per molts artistes.


Què hem fet?

Hem realitzat un taller usant aquest material, en què cadascú de nosaltres hem creat un personatge imaginari.  Després, hem realitzat un recorregut per l'exposició: allà hem vist quadres de colors càlids, colors freds, de persones, de paisatges...








Avui, hem trobat a faltar l'Óscar, la Belén i l'Iván.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada